Ratujmy przyrodę!

Członkowie Greenpeace namawiają do tego już od dawna, bo od 42 lat. Działają w 42 krajach i robią wszystko, żeby wielkie firmy i państwa nie niszczyły przyrody, nie wpływały negatywnie na środowisko, nie przeprowadzały eksperymentów z bronią atomową, nie ingerowały w to, co jemy i nie przeprowadzały eksperymentów genetycznych na roślinach i starały się spowalniać zmiany klimatu, zamiast je przyspieszać.

Greenpeace zbiera tylko dotacje od osób prywatnych. Okazuje się, że jest ich na świecie całkiem sporo.

Są też tacy, którzy uważają Greenpeace za radykałów i nie kibicują tej organizacji. To najczęściej osoby, które należą do dużych korporacji. Bowiem organizacja ta często stopuje działania wielkich koncernów. Takie firmy mają bowiem tendencję do rozrastania się kosztem przyrody. Nie tylko niszczą ją swoimi obecnymi działaniami, ale często także planują stawiać swoje budynki i fabryki w miejscach, gdzie jest dzika, nieskażona jeszcze przyroda, a to coś, czego działacze Greenpeace nie są w stanie tolerować. Dlatego namawiają tylu ludzi, aby podpisywali ich petycje lub przyłączali się do protestów. Każdy z nas może się do nich przyłączyć – albo wspierać Greenpeace finansowo albo aktywnie w nim działać.

Cena Leja rumuńskiego kurs ron w Polsce jest niewiarygodnie wysoka Wzrost cen cukru panika na giełdzie wywołał panike na giełdzie i wielkie zyski dla inwestorów